آموزش ساخت سایت از 0 تا 100 + فیلم رایگان

ساخت سایت یکی از مشکلات بزرگ برای بسیاری از افرادی است که قصد دارند برای خودشان سایت بسازند. حتما شما هم به فکر ساخت سایت برای خودتان هستید. اگر به دنبال این هستید که سایت تان را خودتان بدون علم برنامه نویسی و کدنویسی راه اندازی کنید پیشنهاد میکنم حتما این مقاله آموزش ساخت سایت را مطالعه کنید.

قبل از خواندن این مقاله حتما این فیلم را ببینید

بسیاری از افراد برای راه اندازی و ساخت سایت شان مشکل دارند و فکر می کنند که برای طراحی و ساخت سایت باید به شرکت های برنامه نویسی مراجعه کنند. ولی اصلاً اینطور نیست. برای اینکه بخواهید خودتان سایت داشته باشید اصلا نیاز نیست به شرکت های برنامه نویسی مراجعه کنید و هزینه زیادی را بابت طراحی و راه اندازی سایتتان به این شرکتها بپردازید.

آموزش ساخت سایت به زبان ساده {100%کاربردی}

ممکن است شما که همین حالا این مقاله را مطالعه می کنید سرمایه کافی برای ساخت سایت نداشته باشید و هدف اصلی من در این مقاله این است که روشی را برای ساخت سایت به شما آموزش دادیم که نیاز به سرمایه زیادی ندارد و با کمترین هزینه ممکن  میتوانید یک سایت کاملا حرفه‌ای با تمام امکانات برای خودتان راه اندازی کنید.

البته این را هم بگویم که اگر شما ساخت وب سایت را یاد بگیرید می توانید با ساخت سایت برای دیگران درآمدزایی کنید. طراحی سایت یکی از پردرآمدترین و پولساز ترین مشاغلی است که می توانید در منزل راه اندازی کنید، البته به این موضوع به صورت کامل پرداختیم که چطور می توانید با ساخت سایت کسب درآمد کنید.

 

همانطور که گفتم بسیاری از افراد در راه اندازی و ساخت سایت شان دچار مشکل می شوند و نمی دانند که چطور بدون برنامه نویسی و کد نویسی و با کمترین سرمایه ممکن می توانند یک سایت کاملا حرفه‌ای با تمام امکانات راه اندازی کنند که در این مقاله آموزش ساخت سایت به صورت کامل پرداختیم که چطور سایت تان را خودتان راه اندازی کنید.

وقتی سایت تان را خودتان بسازید از بسیاری از هزینه های اضافی و سنگین جلوگیری می کنید. البته به لطف بسیار بزرگ سیستم های سایت ساز و سیستم های مدیریت محتوا این امکان وجود دارد که برای ساخت سایت تان به سراغ شرکت های طراحی سایت مراجعه نکنید و خودتان دست به کار شوید و سایت تان را بسازید.

 

حتما شنیده اید ساخت وب سایت بدون کدنویسی و برنامه نویسی امکان پذیر است و اصلا نیازی نیست برای اینکه سایت برای خودتان طراحی کنید زبان های برنامه نویسی تحت وب را یاد بگیرید. علم به قدر پیشرفت کرده است که برای راه اندازی و ساخت سایت اصلا نیازی به کدنویسی و زبان های برنامه نویسی ندارید. همه چیز برای شما مهیاست تا بتوانید یک وبسایت کاملا حرفه‌ای با تمام امکانات برای خودتان راه اندازی کنید.

در این مقاله که یکی از کاملترین و جامع ترین مقاله ها در زمینه آموزش ساخت سایت است قصد دارم به صورت قدم به قدم و کاملا به زبان ساده راه اندازی و ساخت وب سایت را به شما آموزش بدهم. اگر شما جزء افرادی هستید که دوست دارید خودتان با سلیقه خودتان سایتتان را بسازید و یا میخواهید در هزینه‌های طراحی و ساخت سایت تان صرفه جویی کنید پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. مطمئنم که از خواندن مقاله لذت خواهید برد. پس همراه من باشید.

 

آموزش ساخت سایت از 0 تا 100

آموزش ساخت سایت از 0 تا 100

در این مقاله قصد دارم مراحل راه اندازی و ساخت سایت را به صورت کامل به شما آموزش بدهم. قبل از اینکه به سراغ راه اندازی و ساخت سایت تان بروید باید هدف اصلی تان را مشخص کنید. باید مشخص کنید که چرا قصد دارید سایت راه اندازی کنید و هدف اصلی تان از راه اندازی کسب و کار اینترنتی چیست؟

آیا هدفتان این است که برای کسب و کار اینترنتی تان سایت بسازید یا اینکه قصد دارید از طریق ساخت سایت کسب درآمد کنید؟ البته مطمئن باشید اگر این مقاله آموزش ساخت سایت را کامل یاد بگیرید میتوانید هم برای خودتان سایت بسازید و هم می توانید از طریق طراحی سایت کسب درآمد کنید.

پس قبل از اینکه به سراغ راه اندازی و ساخت سایت بروید باید ببینید که اصلا هدف شما از راه اندازی کسب و کار اینترنتی و ساخت سایت چیست و آیا هدف دقیقی دارید یا نه. البته این موضوع گفتن ندارد و مطمئن هستم که شما هدفتان را از قبل مشخص کرده اید. پس بریم سراغ مراحل اصلی راه اندازی و ساخت سایت.

 

آموزش ساخت سایت بدون علم برنامه نویسی

همانطور که قبلا هم اشاره کردم بسیاری از افراد فکر میکنند که برای ساخت سایت حتما باید برنامه نویسی و کدنویسی بلد باشند. اما به لطف بزرگ سایت سازهایی که تا به حال آمده می‌توانید بدون دانش برنامه نویسی و کدنویسی خودتان سایتتان را طراحی کنید.

کلا ساخت سایت و طراحی سایت به چهار مرحله تقسیم بندی می شود:

  1. انتخاب نام دامنه سایت
  2. انتخاب هاست مناسب
  3. ساخت سایت و طراحی سایت
  4. تبدیل سایت به فروشگاه اینترنتی

که در ادامه تمام مراحل را به صورت کامل و جامع به شما آموزش دادیم.

انواع روش های ساخت سایت

برای اینکه سایتتان را طراحی کنید سه راه وجود دارد.

۱. اولین و بهترین روش برای راه اندازی و ساخت سایت استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و… می باشد. شما با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا به صورت کاملاً رایگان و با کمترین هزینه ممکن می توانید سایتتان را طراحی کنید. این روش بهترین روش برای ساخت سایت است که ما در این مقاله به صورت کامل به شما آموزش داده ایم که چطور با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا برای خودتان سایت بسازید.

 

۲. استفاده از شرکت های طراحی سایت، در این روش شما به شرکت های طراحی سایت مراجعه می کنید و از آن ها می خواهید که برایتان سایت طراحی کنند. در این روش برای ساخت وب سایت تان ممکن است به چندین میلیون تومان سرمایه نیاز داشته باشید.

البته کار با شرکت های طراحی سایت مشکلات خودش را دارد که در ادامه به صورت کامل در این باره صحبت کردم . من پیشنهاد می کنم اگر سرمایه زیادی ندارید برای ساخت سایت از سیستم های مدیریت محتوا استفاده کنید که در هزینه شما بسیار صرفه جویی می شود.

 

۳. استفاده از سایت ساز ها، یکی دیگر از روش های ساخت و راه اندازی سایت استفاده از سایت سازها است. در این روش شما با پرداخت هزینه بسیار کمی می توانید به وب سایت تان را طراحی کنید.

البته در بین روش های بالا من ساخت سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا را به شما پیشنهاد می کنم. اول اینکه شما به صورت کاملا رایگان می توانید از این سیستم های مدیریت محتوا استفاده کنید و وب سایت تان را هر طوری که دوست دارید با سلیقه خودتان بسازید.

 

مراحل ساخت سایت به صورت کامل

مراحل ساخت سایت به صورت کامل

در این مرحله وارد مباحث اصلی خواهیم شد و قصد دارم به صورت کامل و به صورت گام به گام به شما بگویم که چطور می توانید سایتتان را خودتان راه اندازی کنید.

مرحله اول: انتخاب نام دامنه مناسب و خرید دامنه

اولین مرحله برای راه اندازی و ساخت سایت انتخاب نام دامنه برای سایتتان است. انتخاب نام دامنه برای سایتتان اولین و مهمترین کاری است که باید با دقت کامل انجام بدهید. فرقی نمی کند سایت تان فروشگاهی است یا شخصی و یا حتی شرکتی است، برندسازی شخصی دارید یا قصد دارید یک کسب و کار بزرگتری راه اندازی کنید.

به هر حال مهم ترین چیز در راه اندازی و ساخت سایت انتخاب نام مناسب برای دامنه سایتتان است. در انتخاب دامنه برای سایت تان بسیار باید دقت کنید چون انتخاب دامنه یکی از مراحل بسیار مهمی است که اگر بعد از اینکه سایت تان را راه اندازی کردید و مخاطبان و کاربران زیادی را به سمت کسب و کارتان کشاندید نمی توانید آن را تغییر بدهید.

انتخاب نام دامنه یک مبحث بسیار بسیار مهمی است که باید با دقت تمام انجام شود. اگر قصد دارید که یک دامنه مناسب برای سایتتان انتخاب کنید پیشنهاد میکنم حتما نکات زیر را رعایت کنید.

 

نکات مهم در تهیه و خرید دامنه سایت

 

۱-نامه دامنه سایتتان را متناسب با کسب و کارتان انتخاب کنید:

نام دامنه ای که انتخاب می کنید باید متناسب با کسب و کارتان باشد، به این نکته توجه کنید که نام دامنه سایت تان باید مرتبط با کسب و کارتان باشد. اگر دامنه ای که انتخاب می کنید هیچ ربطی به کسب و کارتان نداشته باشد و به درستی انتخاب نشود در برندسازی دچار مشکل می شوید. البته بسیاری از کسب و کارها هستند نام هایی را برای سایت شان انتخاب می‌کنند که هیچ شباهتی به کارشان ندارد ولی من به شما پیشنهاد می کنم نامی برای دامنه سایت تان انتخاب کنید که مرتبط با کسب و کارتان باشد. این کار باعث میشود که مخاطبان تان نام سایتتان را به راحتی به خاطر بسپارند.

به عنوان مثال:

به عنوان مثال اگر در زمینه سئو و بهینه سازی سایت کار می کنید بهتر است در نام دامنه سایتتان از کلمه seo استفاده کنید. یا اگر در زمینه طراحی و ساخت سایت فعالیت می کنید بهتر است از کلمه web در نام دامنه تان استفاده کنید.

 

۲- در نام دامنه تان از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید:

استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه سایتتان تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت می گذارد. در واقع با استفاده از کلمه کلیدی اصلی داخل دامنه سایت ، گوگل حوزه کاری سایتتان را راحت تر تشخیص میدهد. اما همانطور که گفتم انتخاب کلمه کلیدی در نام دامنه بسیار مهم نیست.

بسیاری از کسب و کار ها از کلمه کلیدی اصلی داخل نام دامنه سایت استفاده نکردن ولی همچنان رتبه های خوبی در نتایج گوگل دارد. اما اگر امکانش بود سعی کنید کلمه کلیدی اصلی تان را در نام دامنه تان به کار ببرید.

 

۳- به هیچ عنوان از نام های فارسی در نام دامنه سایت استفاده نکنید:

شاید تا به حال سایت هایی را دیده باشید که از نام های فارسی در دامنه سایت شان استفاده کرده باشند سایت هایی مثل com.تور-ترکیه.www اکثر این سایت ها برای اینکه بتوانند رتبه خوبی را در نتایج گوگل بگیرند ساخته شده اند. به شما پیشنهاد می کنم برای راه اندازی و ساخت سایت خودتان به هیچ عنوان از این دامنه ها استفاده نکنید.

 

۴- از نام های مخفف در دامنه سایت تان استفاده نکنید:

یکی دیگر از نکات بسیار مهم برای انتخاب دامنه در ساخت سایت این است که به هیچ عنوان از نامهای مخفف استفاده نکنید. نامی که برای دامنه سایت تان انتخاب میکنید حداکثر باید ۱۰ کاراکتر باشد. هر چقدر نام دامنه سایت تان کوتاه تر باشد راحت تر در ذهن مخاطبانتان میماند. ولی هر چه از نامهای طولانی تر استفاده کنید احتمال بروز اشتباه تایپی وجود دارد. اما هرگز از نام های مخفف در نامه دامنه سایت تان استفاده نکنید.

 

۵- از نام های منحصر به فرد برای دامنه سایت تان استفاده کنید:

در انتخاب نام دامنه سایتتان از نام های منحصر به فرد و نام های خاص استفاده کنید .نامی که انتخاب می کنید باید جدید و منحصر به فرد باشد. باید نامی را انتخاب کنید که تا به حال توسط کسی ثبت نشده باشد. به هیچ عنوان سعی نکنید از اسم برندهای دیگر با پسوند دیگر استفاده کنیم این کار بدترین کار ممکن است.

به عنوان مثال ممکن است برندی با دامنه com وجود داشته باشد و شما پسوند ir آن را بگیرید. برای انتخاب نام دامنه مناسب در ساخت سایت پیشنهاد میکنم اصلا این کار را انجام ندهید چون هم مشکل ساز است و هم در برندسازی دچار مشکل می شوید.

 

۶- در نام دامنه سایتتان از خط تیره استفاده نکنید:

به هیچ عنوان از خط تیره در نام دامنه سایت تان استفاده نکنید. استفاده از خط تیره در نام دامنه سایت تان باعث میشود نام دامنه سایت تان دوبخشی شود و همین موضوع باعث می شود که بسیاری از افراد در نوشتن نام دامنه سایت تان دچار اشتباهات تایپی شوند.

 

مرحله دوم: انتخاب و خرید هاست مناسب

مرحله دوم: انتخاب و خرید هاست مناسب

دومین مرحله در راه اندازی و ساخت سایت انتخاب و خرید هاست مناسب است. در این مرحله شما برای سایتتان باید یک هاست مناسب و با کیفیت تهیه کنید. انتخاب هاست یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحل ساخت سایت است. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که هاست یا فضای میزبانی وب چیست؟

هاست یا فضای میزبانی وب فضایی است که تمام فایل های سایت تان در آن قرار می گیرد و نگهداری می شود. هاست دقیقا یک سیستم مثل کامپیوتر خودتان است که دارای یک هارد است و تنها فرقش با کامپیوتر این است که همیشه روشن است و همیشه به اینترنت متصل است تا اطلاعات سایتتان را به مخاطبان تان نشان بدهد.در انتخاب هاست بسیار دقت کنید چون هاست یکی از مهم‌ترین و اصلی ترین بخش‌ یک سایت است.

برای تهیه و خرید هاست شرکت های زیادی در ایران وجود دارد که می توانید از آن ها هاست با کیفیت تهیه کنید. فقط به این نکته توجه کنید که حتما از شرکت های هاستینگ معتبر استفاده کنید.

برای اینکه بتوانید یک هاست مناسب برای سایت تان تهیه کنید پیشنهاد میکنم به نکات زیر توجه کنید.

 

ویژگی های یک هاست خوب و با کیفیت

۱- همانطور که گفتم برای تهیه و خرید هاست حتماً از شرکت های معتبر هاستینگ هاست با کیفیت تهیه کنید. شرکت های زیادی هستند که خدمات هاستینگ ارائه میکنند اما با کیفیت بودن هاست بسیار مهم است. پس پیشنهاد میکنم برای خرید و تهیه هاست از شرکت های مطمئن و معتبر استفاده کنید.

۲- سعی کنید دامنه و هاست تان را از یک شرکت تهیه کنید. اگر هاست و دامنه سایت تان را از یک شرکت تهیه کنید دردسرهای کمتر خواهد داشت.

 

۳- حتما دقت کنید که چه نوع هاستی را تهیه می کنید. هاست به دو نوع هاست ویندوز و هاست لینوکس دسته بندی می شود. حتماً قبل از خرید هاست به این نکته توجه کنید که هاستی را که میخرید باید هاست لینوکس باشد. هاست لینوکس مخصوص وب سایت هایی است که با زبان برنامه نویسی وب طراحی شدند و همانطور که قرار است شما از سایت ساز وردپرس استفاده کنید و سایت تان را با وردپرس طراحی کنید حتما باید از هاست لینوکس استفاده کنید.

هاست ویندوز کاربرد چندانی ندارد و مناسب وب سایت هایی است که با زبان برنامه نویسی asp طراحی شدند.

 

۴- آپ تایم یا در دسترس بودن یکی از ویژگی های بسیار مهم یک هاست با کیفیت است. زمانی که سایت تان را راه اندازی کردید آپتایم و در دسترس بودن هاست بسیار مهم است و اهمیت بالایی دارد. پس هاستی را که تهیه می کنید باید همیشه در دسترس مخاطبان و کاربرانتان باشد.

۵- پشتیبانی شرکت ارائه دهنده هاست بسیار مهم است. به این نکته توجه کنید که از شرکتی هاست تهیه کنید که دارای پشتیبانی ۲۴ ساعته بدون تعطیلی می باشد.

 

۶- هاستی که تهیه می کنید باید دارای منابع و مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری قدرتمندی باشد. هر هاستی که شما تهیه می کنید دارای یک سری منابع و مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری است که به صورت کاملا اختصاصی در اختیار سرویس مورد استفاده شما قرار می گیرد.

۶- امنیت بالا یکی از مهمترین فاکتورها در خرید هاست. هر چقدر شما امنیت سایت تان را بالا ببرید اما از هاست های بی کیفیت که امنیت پایینی دارند استفاده کنید احتمال هک شدن سایت وجود دارد و ممکن است زیان های جبران ناپذیری برای شما داشته باشد.

۷- سرعت بالای هاست بسیار مهم است. هاست شما باید سرعت بالایی داشته باشد تا وقتی کاربران و مخاطبانتان وارد سایت شما شدند به راحتی به مطالب سایت تان دسترسی داشته باشند. پس در راه اندازی و ساخت سایت حتما از هاستی استفاده کنید که سرعت بالایی دارد.

 

مرحله سوم: طراحی و ساخت سایت

مرحله سوم: طراحی و ساخت سایت

خوب در این مرحله نوبت به طراحی و ساخت سایت می رسد. در این مرحله دیگر باید سایتتان را راه اندازی کنید. بعد از این که نام دامنه سایتتان را انتخاب کردید و یک هاست با کیفیت تهیه کردید همه چیز برای ساخت سایت آماده است.

همانطور که گفتیم برای ساخت سایت چندین را پیش رو دارید.
1- می توانید از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و… استفاده کنید. سیستم های مدیریت محتوا کاملا رایگان هستند و شما بدون هیچ هزینه اضافی می توانید سایتتان را راه اندازی کنید.

۲- یا اینکه می توانید شرکت های طراحی سایت استفاده کنید. که البته من اصلا شرکت های طراحی سایت را به شما پیشنهاد نمی کنم.

۳- یا اینکه از سایت سازهای ایرانی استفاده کنید که بابت راه اندازی و ساخت سایت هزینه کمی را از شما می گیرند.

فیلم عملی آموزش ساخت سایت از 0 تا 100


در ویدیو بالا مرحله به مرحله به شما یاد دادیم که چطور بدون اینکه علم برنامه نویسی و کد نویسی را بلد باشید یک سایت کاملا حرفه ای با تمام امکانات راه اندازی کنید. فقط قبل از اینکه وارد این مرحله شوید حتما با توجه به نکاتی که گفتیم یک دامنه و هاست مناسب تهیه کنید. بعد از خرید هاست و دامنه طبق ویدیو بالا پیش بردی و سایتتان را راه اندازی کنید.

ساخت سایت با سیستم های مدیریت محتوای رایگان

همانطور که قبلا گفتم راه اندازی و ساخت سایت خیلی راحت و ساده شده است. به لطف بزرگ سیستم های مدیریت محتوای رایگان مثل وردپرس و جوملا می توانید هر سایتی را که بخواهید خودتان در کمتر از ۲ الی ۳ ساعت راه اندازی کنید.

با سیستم های مدیریت محتوا دیگر نیازی به کد نویسی و برنامه نویسی نیست چون می توانید بدون برنامه نویسی و کدنویسی هم سایتتان را راه اندازی کنید. دیگر نیاز نیست که بابت طراحی و ساخت سایت هزینه‌های چند میلیون تومانی پرداخت کنید. و با کمترین سرمایه ممکن نهایتاً با خرید یک هاست و دامین می توانید یک سایت کاملا حرفه ای با تمام امکانات راه اندازی کنید.

 

یکی خاصیت های سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس این است که زبان فارسی را کاملا پشتیبانی میکند. یعنی دارای یک پیشخوان کاملا فارسی است. یکی دیگر از بزرگترین خصوصیت های سیستم های مدیریت محتوا این است که به صورت کاملاً رایگان و بدون هیچ محدودیتی می توانید از این سایت ساز استفاده کنید.

وردپرس همه چیز را برای شما آماده کرده است تا سایت تان را درست کنید. یعنی با وردپرس میتوانید تمام صفحات داخلی سایت تان را بسازید. می توانید صفحه اصلی سایت تان را با توجه به سلیقه تان طراحی کنید و چیدمان سایتتان را همان طوری که دوست دارید بچینید.

 

البته این را هم بگویم که علاوه بر وردپرس سیستم های مدیریت محتوای مختلفی مثل جوملا، اکسپرشن انجین و… وجود دارد. اما وردپرس یکی از بهترین و محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان و حتی ایران است که این امکان را به شما میدهد هر سایتی با هر امکاناتی راه اندازی کنید.

وردپرس فقط مخصوص ساخت سایت های شخصی و یا شرکتی نیست و شما برای راه اندازی و ساخت هر سایتی مثل سایت فروشگاهی، خبری، آموزشی و… می توانید از این سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید.

وردپرس به قدری محبوب است که بزرگترین سایت ها در جهان و حتی ایران با وردپرس راه اندازی شده اند. مورد بعدی که پیشنهاد می کنم حتما از وردپرس استفاده کنید این است که این سیستم مدیریت محتوا دارای امنیت بسیار بالایی است که همیشه با بروزرسانی های افزونه ها و هسته اصلی وردپرس مدام انجام می شود.

از آنجایی که وردپرس open سورس است بسیاری از برنامه نویسان و حتی شرکت های طراحی سایت از وردپرس برای راه اندازی و ساخت سایتشان استفاده می کنند.

 

و مورد بعدی این است که وردپرس دارای منابع معتبری مثل CodeCanyon  و ThemeForest برای ارائه قالب و افزونه های حرفه ای است. البته وب سایت های زیادی در ایران هستند که می توانید قالب و پلاگین های مورد نیازتان را با هزینه بسیار ناچیز و یا حتی به صورت کاملا رایگان و از آنها دریافت کنید.

البته علاوه بر وردپرس سیستم های مدیریت محتوای دیگری مثل دروپال، پرستاشاپ، اپن کارت و مجنتو وجود دارد که مناسب برای راه اندازی و ساخت سایت های فروشگاهی هستند. ولی وردپرس با توجه به مواردی که در بالا گفتم و امکاناتی که دارد از تمام اینها محبوب تر و بهتر است.

 

ساخت سایت توسط شرکت های طراحی سایت

ساخت سایت توسط شرکت های طراحی سایت

یکی دیگر از راه های راه اندازی و ساخت سایت استفاده از شرکت های طراحی سایت است. البته همانطور که میدانید برای اینکه طراحی و ساخت سایت تان را به شرکت های طراحی سایت بسپارید باید چندین میلیون تومان تا چند ده میلیون تومان بابت راه اندازی و ساخت وب سایت تان هزینه کنید.

راه اندازی و ساخت سایت توسط شرکت های طراحی سایت معایب زیادی دارد. اگر از قیمت بالای آن ها بگذریم نمی توانید سایتتان را با توجه به سلیقه خودتان طراحی کنید. نهایتاً این است که شرکت های طراحی سایت نمونه کارها پروژه هایی که انجام داده اند را به شما نشان می‌دهند یا شما به آن ها نشان میدهید و می گوید که شبیه این سایت را برای شما طراحی کنند. در این صورت باز هم ممکن است سایت مد نظرتان را همانطوری که می خواهید طراحی نکنند.

 

پس اولین مشکل این است که باید بابت طراحی و ساخت سایت تان هزینه های زیادی را به شرکت طراحی سایت بپردازید و یا اینکه چون خودتان نمی توانید سایت تان را طراحی کنید و  شاید سایتتان شبیه به چیزی که می‌خواهید نشود.

از طرفی هم اگر بخواهید تغییراتی را در سایت تان ایجاد کنید باید به شرکت طراحی سایت تان مراجعه کنید و بابت هر تغییرات هزینه مجددی را پرداخت کنید. مثلاً ممکن است شما بخواهید منوهای سایتتان را تغییر بدهید یا بخواهید صفحه اصلی سایت تان را عوض کنید ولی خودتان نمی توانید این کار را انجام دهید. برای همین باید با شرکتی که سایتتان را طراحی کرده است تماس بگیرید و یا به آنها مراجعه کنید تا هر امکاناتی را که می خواهید به سایت تان اضافه کنند و بابت هر تغییرات مبلیغی را از شما میگیرند.

 

پس این هم یک مشکل بزرگ حساب میشود. چون علاوه بر اینکه باید بابت طراحی سایتتان چندین میلیون تومان هزینه کنید باید برای هر تغییر داخل سایتتان هزینه پرداخت کنید و این یعنی هزینه اضافی.

خوب آیا واقعاً راه اندازی و ساخت سایت تان توسط شرکت های طراحی سایت کار درستی است؟ آیا واقعا ارزش دارد که چندین میلیون تومان هزینه کنید و همیشه این هزینه کردن ها ادامه داشته باشد.

پس برای همین است که به شما پیشنهاد می کنیم برای راه اندازی و ساخت سایتتان از سیستم های مدیریت محتوا رایگان مثل وردپرس استفاده کنید.

البته این را هم بگویم که اکثر شرکت های طراحی سایت برای راه اندازی و ساخت سایت برای دیگران از وردپرس استفاده می کنند. اگر شما هم وردپرس را یاد بگیرید می‌توانید با راه اندازی سایت برای دیگران کسب درآمد کنید.

 

چرا بهتر است برای ساخت سایت از وردپرس استفاده کنیم؟

چرا بهتر است برای ساخت سایت از وردپرس استفاده کنیم؟

همانطور که قبلاً گفتم پیشنهاد من این است که برای ساخت سایت تان از وردپرس استفاده کنید چون:

۱- با کمترین سرمایه ممکن نهایتاً چند صد هزار تومان می توانید یک سایت کاملا حرفه ای با تمام امکانات راه اندازی کنید. وقتی سایت تان را با وردپرس راه اندازی کنید هر امکانی را که بخواهید وب سایت تان اضافه کنید می توانید در کمتر از چند دقیقه این کار را انجام دهید. به عنوان مثال اگر بخواهید یک فرم حرفه ای به سایتتان اضافه کنید با نصب و فعال سازی یک پلاگین می توانید این امکان را به سایت تان اضافه کنید.

 

۲- وردپرس این امکان را به شما می دهد که هر سایتی را با هر امکاناتی راه اندازی کنید. اصلا فرقی نمی کند که قصد راه اندازی و ساخت چه سایتی را داشته باشید. با توجه به منابع رایگانی که خود وردپرس دارد می توانید امکانات زیادی را به سایت تان اضافه کنید. به عنوان مثال اگر قصد راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی را دارید می توانید با نصب و فعال سازی پلاگین ووکامرس در کمتر از چند دقیقه سایتتان را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.

 

۳- اگر کار با وردپرس را به صورت کامل یاد بگیرید می توانید از خود وردپرس هم کسب درآمد کنید و این یک موقعیت پولساز و مناسب برای افرادی است که قصد دارند بدون برنامه نویسی و کد نویسی برای دیگران سایت طراحی کنند و بابت ساخت سایت برای دیگران هزینه دریافت کنند. بسیاری از افرادی که در دوره نخبگان طراحی سایت ما شرکت کردند با یادگیری وردپرس و کار با افزونه و قالب های این دوره توانستند با طراحی و ساخت سایت برای دیگران به درآمد های زیادی در ماه برسند. پس شما هم علاوه بر اینکه می توانید خودتان سایت تان را بسازید و طراحی کنید میتوانید بابت طراحی سایت برای دیگران کسب درآمد اینترنتی دائم و پایداری داشته باشید.

 

۴- وردپرس این امکان را به شما می دهد که سایتتان را به هر شکل و شمایلی که دوست دارید طراحی کنید. مثلا اگر بخواهید یک فروشگاه اینترنتی مثل دیجی کالا داشته باشید می توانید با نصب قالب های فروشگاهی وردپرس یک فروشگاه اینترنتی مثل دیجی کالا در کمتر از چند ساعت راه اندازی کنید.

۵- با راه اندازی و ساخت سایت با وردپرس می توانید در هزینه های تان به شدت صرفه جویی کنید.

و…

 

چگونه با وردپرس فروشگاه اینترنتی طراحی کنیم؟

چگونه با وردپرس فروشگاه اینترنتی طراحی کنیم؟

شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چطور می‌توانیم با استفاده از وردپرس فروشگاه اینترنتی بسازیم؟ راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس اصلاً کار سخت و دشواری نیست. و همانطور که در مطالب بالا اشاره کردم بعد از اینکه سایت تان را راه اندازی کردید در کمتر از چند دقیقه می توانید سایتتان را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.

 

شاید باز هم تصور کنید که برای راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی باید برنامه نویسی و کد نویسی بلد باشید. ولی اصلاً اینطور نیست. شما خیلی ساده و راحت با نصب و فعال سازی پلاگین ووکامرس(woocommerce) می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید.

شما توسط وردپرس و نصب و فعال سازی افزونه ووکامرس می توانید همه چیز را اتوماتیک کنید. از سفارش محصول توسط مشتری گرفته تا تحویل آن به مشتری، همه چیز به صورت کاملا اتوماتیک به همین سادگی انجام می‌شود.

 

چگونه برای فروشگاه اینترنتی خود درگاه پرداخت اینترنتی بگیریم؟

یکی از مراحل مهم ساخت سایت گرفتن درگاه پرداخت آنلاین و اینترنتی برای فروشگاه اینترنتی تان است. مهمترین کاری که برای کسب درآمد اینترنتی باید انجام بدهید پیاده سازی سیستم پرداخت آنلاین و اینترنتی است.

شاید در ابتدا فکر کنید که برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین حتماً باید از درگاه های پرداخت مستقیم بانکی استفاده کنید. ولی اصلا اینطور نیست. شما در کمتر از چند دقیقه میتوانید برای سایتتان درگاه پرداخت آنلاین دریافت کنید. شما بدون نیاز به مراجعه کردن به بانک می توانید در کمتر از چند دقیقه سایت تان را به درگاه پرداخت اینترنت متصل کنید

وب سایت های زیادی هستند که خدمات درگاه پرداخت آنلاین را ارائه می دهند و تمامی وب سایت ها قابل اعتماد هستند چون دارای مجوز کار هستند و شما با خیال راحت می توانید از این وب سایت ها استفاده کنید. وب سایت های زیادی هستند که چنین خدماتی را ارائه میدهند. شما با یک جستجوی ساده در گوگل می توانید این وب سایت ها را پیدا کنید.

 

قدم بعدی بعد از اینکه سایت‌تان را ساختید!

بعد از اینکه سایتتان را راه اندازی کردید باید سایتتان را سئو کنید. منظور از سئو یا SEO به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر است. اگر بخواهم به شما بگویم که سئو دقیقا چیست؟ ، سئو یا همان بهینه سازی سایت یعنی کاری کنید تا سایتتان در نتایج اول گوگل دیده شود. وقتی شما سایتتان را بهینه سازی میکنید مخاطبانتان در گوگل عباراتی را جستجو می کنند باعث میشود که سایت شما در نتایج اول گوگل قرار بگیرید و وارد سایتتان شوند. پس بعد از ساخت سایت باید به فکر سئو سایت باشید. سئو سایت کاملا رایگان است و خودتان می توانید کار سئو سایتتان را انجام دهید.

 

کلا سئو سایت به سه مرحله تقسیم میشود که عبارت است از انتخاب کلمات کلیدی ، بهینه سازی داخلی سایت و بهینه سازی خارجی سایت. منظور از انتخاب کلمات کلیدی همان کلماتی هستند که مخاطبانتان در گوگل جستجو میکنند. شما در اولین قدم باید کلماتی را انتخاب کنید که مخاطبان و کاربران تان در گوگل جستجو میکنند.دقیقا همین مقاله آموزش ساخت سایت برای کلمه کلیدی ” آموزش ساخت سایت ” بهینه سازی شده است. وقتی کسی عبارت

 

دومین مرحله در سئو سئو داخلی سایت یا همان on page seo است ، منظور از سئو داخلی یعنی کاری کنید تا داخل سایتتان بهینه سازی شود مثل تولید محتوا سئو شده، بهینه سازی تصاویر، بهینه سازی دسته ها و تگ ها، بهینه سازی سرعت سایت و….

سومین مرحله در سئو، سئو خارجی یا همان off page seo است. در این مرحله شما باید یک سری کار ها خارج از سایتتان انجام دهید تا سایتتان برای گوگل بهینه سازی شود مثل ساخت بک لینک با کیفیت!

 

شاید بپرسید که اصلا منظور از بک لینک چیست؟ منظور از بک لینک وقتی یک سایتی به سایت شما و یا مطالب سایت شما لینک میدهد بک لینک محسوب میشود و شما برای اینکه بتوانید در نتایج اول گوگل دیده شوید باید بک لینک های باکیفیتی برای سایتتان بسازید. ساخت بک لینک کاملا رایگان است و نیازی به هزینه های اضافی مثل خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی ندارید. البته در سایت آکادمی سبز نحوه ساخت بک لینک با کیفیت را به صورت کاملا تصویری آموزش دادم که میتوانید از آنها استفاده کنید.

 

در کل بعد از اینکه سایتتان را راه اندازی کردید باید سایتتان را بهینه سازی کنید تا در نتایج گوگل دیده شوید. اگر سایتتان را راه اندازی کنید ولی آن را سئو نکنید هرگز نمیتوانید محصولات و خدماتتان را در اینترنت بفروشید و کار فروش اینترنتی تان بسیار سخت میشود.

مهمترین فاکتورها در سئو و بهینه سازی سایت تولید محتوا هدفمند و ساخت بک لینک با کیفیت است. اگر این دو فاکتور را خیلی اصولی رعایت کنید در بازه زمانی بسیار کوتاهی میتوانید هدفمندترین مخاطبان کسب و کارتان را جذب سایتتان کنید و با بازاریابی اینترنتی آن ها را به مشتری تبدیل کنید. پس مبحث سئو و بهینه سازی سایت را کامل یاد بگیرید.

چگونه بدون کدنویسی خودمان سایت بسازیم؟

اگر به دنبال راه اندازی و ساخت سایت با کامپیوتر باشید، اصلا نیازی به یادگیری علم برنامه نویسی و کدنویسی ندارید! همانطور که گفتیم یکی از اشتباهات بزرگ افرادی که قصد راه اندازی کسب و  کار اینترنتی را دارند این است که فکر میکنند حتما باید سایتشان را به شرکت های برنامه نویسی و افراد برنامه نویس بدهند! در صورتی که اینطور نیست. سایت آکادمی سبز هم با استفاده از وردپرس راه اندازی شده است. اگر کار با وردپرس را کامل یاد بگیرید بدون اینکه برنامه نویسی و کدنویسی بلد باشید میتوانید هر سایتی را با هر امکاناتی که نیاز دارید خودتان طراحی کنید. پس اگر قصد راه اندازی و ساخت وب سایت را دارید پیشنهاد میکنیم از سایت ساز وردپرس استفاده کنید.

 

 

 

جمع بندی

در این مقاله سعی کردم راه اندازی و ساخت سایت را به صورت کامل و مفصل به شما آموزش بدهم. این مقاله یکی از کامل ترین و جامع ترین مقالات در زمینه طراحی و آموزش ساخت سایت است که قدم به قدم به شما آموزش داده ایم چطور میتوانید سایتتان را راه اندازی کنید. به شما روش های ساخت سایت را آموزش دادیم و گفتیم بهترین روش برای راه اندازی و ساخت وب سایت استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس است.

شما با استفاده از وردپرس می توانید هر سایتی را که دوست دارید راه اندازی کنید. شاید در ابتدا تصور کنید که راه اندازی و ساخت سایت کار سخت و دشواری است ولی اصلاً اینطور نیست و شما بدون هیچ پیش نیازی همین حالا می توانید سایت خودتان را راه اندازی کنید.

البته یادگیری وردپرس اصلا کار سخت و دشواری نیست. شما اگر کار با وردپرس و پلاگین های مهم آن را یاد بگیرید علاوه بر این که می توانید برای خودتان سایت راه اندازی کنید می توانید از طریق طراحی و ساخت سایت برای دیگران هم کسب درآمد کنید.

پس اگر به فکر طراحی و ساخت سایت هستید و می‌خواهید هم برای خودتان و هم برای دیگران سایت طراحی کنید و از طریق کسب و کار در منزل کسب درآمد کنید پیشنهاد می کنم همین حالا کار با وردپرس را یاد بگیرید.

امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید. اگر این مقاله را مطالعه نکردید پیشنهاد میکنم حتما یک بار این مقاله را بخوانید. و به یاد داشته باشید که اگر خودتان سایت تان را با وردپرس طراحی کنید در هزینه های شما به شدت صرفه‌جویی می‌شود. منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم. اگر قصد دارید آموزش ساخت سایت را به صورت کاملا عملی و از 0 تا 100 یاد بگیرید پیشنهاد میکنم حتما روی بنر زیر کلیک کنید.

 

 

46 پاسخ
  1. negar
    negar گفته:

    سلام و وقتتون بخیر
    شما چه سایتی رو برای خرید دامنه و هاست پیشنهاد میکنید؟
    اگه از سایتی دامنه و هاست یک ماهه خریدیم و از عملکردش راضی نبودیم میتونیم بعد از سایت دیگه ای هاست رو بخریم؟

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخخیر ما سایت نت افراز پیشنهاد میکنیم بهتری سایت برای خرید دامنه و هاست. بله میتونید اگ راضی نبودید انتقال بدین

      پاسخ
    • محسن آزادی پور
      محسن آزادی پور گفته:

      با سلام
      در گوگل پلی یک اپ به اسم wordpress وجود داره . ایا با این اپ میشه سایت رو طراحی کرد ؟
      ممنون

      پاسخ
      • آکادمی سبز
        آکادمی سبز گفته:

        سلام وقتتون بخیر باگوشی هم میتونید سایت طراحی کنید ولی کار خیلی سختی هست

        پاسخ
  2. Mehdi
    Mehdi گفته:

    سلام دوست عزیز خواستم بدونم برای طراحی سایت با وردپرس آیا باید حتما از کامپیوتر و لپ تاپ استفاده کرد یا صرفا با یه گوشی هوشمند هم میشه تمامی این کارارو انجام داد؟

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر وست عزیز شما برای طراحی سایت با وردپرس به یک کامپیوتر یا لپتاپ نیاز دارید

      پاسخ
      • Shirin
        Shirin گفته:

        سلام وقت بخیر من میخوام یه سایت شرکتی طراحی کنم ولی نمیدونم قالب رو از کجا بخرم چطوری تو چه سایتی باید بخرم؟

        پاسخ
        • آکادمی سبز
          آکادمی سبز گفته:

          سلام وقتتون بخیر دوست عزیز سایت ها زیادی هستند که قالب وردپرس میفروشند میتونید از آنها استفاد کنید.

          پاسخ
  3. محمد
    محمد گفته:

    سلام ببخشید من تو ویدیویی که گذاشتید گفتید قالب باید از قبل بگیرید که فایل زیپ بود و شما کشیدید توی سایت تا کامل سبز بشه من میخواستم ببینم چجوری ما میتونیم قالب تهیه کنیم . من الان هاست و دامنه رو دارم ولی قالب ندارم میشه یه راهنمایی بکنید ممنون

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر دوست عزیز قالب انفولد که میتونید تهیش کنید البته داخل دوره طراحی سایت کاملا رایگان براتون این قالب قرار دادیم

      پاسخ
  4. الهام
    الهام گفته:

    ضمن عرض سلام و قدردانی بی نهایت از شما برادر عزیز.کارتان عالی بود.
    خواستم بپرسم من بعد از دیدن کیلیپ و مطالعه مطالبتون رفتم به سایت نت افزار سر زدم.منظور از میزبان با قیمت های مختلف و نامهای مختلف مثل میزبانی مقرون به صرفه-میزبانی استاندار -میزبان وب حرف های و…. منظور همون هاست هستش که باید بخریم؟سوال 2 این هستش که سه ماهه هستند یعنی بعد از سه ماه سایتمون دیگه کار نمیکنه و باید برای سه ماه دیگر خریداری کنیم وو…؟لطف می کنید در این زمینه توضیحات کاملتری بدید بزرگوار؟

    پاسخ
  5. فاطمه
    فاطمه گفته:

    سلام به نظرتون برای شروع طراحی سایت ، استفاده از وردپرس رو یادبگیرم بهتره یا html , css? چون میخوام از این راه درامدزایی کنم

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر دوست عزیز ما پینهاد میکنیم وردپرس را کامل یاد بگیرید. وردپرس بهترین سایت سازه دنیاست و هر سایتی با هر امکاناتی میتونید با وردپرس راه اندازی کنید

      پاسخ
  6. parham218
    parham218 گفته:

    عرض سلام و خسته نباشید! من این مجموعه را خریداری کردم و واقعا اطلاعات خوب و فراتر از قیمت داخلش هست!
    لذا، ضمن عرض تشکر خواستم بپرسم ایا مجموعه ای واسه اموزش ساخت اپلیکیشن هم هست؟

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر خیلی خوشحالم که از دوره راضی بودین. فعلا برای ساخت اپلیکیشن هیچ آموزشی قرار ندادیم

      پاسخ
  7. دانیال
    دانیال گفته:

    سلام آقا جراحی من یکی از طرف دارند شما هستم حتی از سایت شما هم تبلیغات کردم اما چند سوال دارم اما هر جور سوال می پرسم شما جواب نمیدی ایمیل واتساپ لطفا بگید چطور کار کنم تا از شما سوال بپرسم

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر با شماره شرکت تماس بگیرید یا سوالتون داخل تلگرام بپرسید

      پاسخ
  8. دانیال
    دانیال گفته:

    سلام آقا جراحی من یک سایت فروشگاه اینترنتی می خوام بسازم حدود 40تا50تومان پول دارم می خوام یک سایت بسازم که محصولات سایت های دیگران مثل دیجی کالا بزارم و درآمد داشته باشم لطفا من راهنمایی کنید تا چی کار کنم تا حالا فقط دامنه خرید کردم

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر دوست عزیز. اولین قدم خرید دامنه و هاسته مناسبه. شما باید برای شروع کسب و کارتون سایتتون راه اندازی کنید و شروع به تولید محتوا کنید. بعد از اینکه شروع به تولید محتوا کردید باید در قسمت پنل همکاری در فروش دیجی کالا ثبت نام کنید و شروع به ساخت لینک های اختصاصیتون کنید

      پاسخ
  9. حسن
    حسن گفته:

    سلام آقای جراحی . چرا در دوره صفر تا صد کسب و کار اینترنتی اصلا به گرافیک سایت توجه نکردید و فقط درباره جزئیات صحبت می کردید ؟
    بعد ظاهر سایت شما هم چندان جذاب نیست . پس چطور به درآمد میلیونی در روز رسیدید ؟

    پاسخ
  10. Hamzeh
    Hamzeh گفته:

    سلام خسته نباشید ببخشید من پکیج فروش فالوور رو خریدم از سایتتون یه مشکلی که الان دارم اینه ک وردکامرس نصب نمیشه رو افزونه ها نامش بالا نمیاد که فعالش کنم بعدش تو سی پنل هم پوشش همه چی هست فقط تو افزونه ها بالا نمیاد ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر دوست عزیز مشکلتون داخل تلگرام به پشتیبانی بفرستید تا راهنماییتون کنن

      پاسخ
  11. ایزدیار جلالی پور
    ایزدیار جلالی پور گفته:

    سلام
    من تمام ویدیو هاتون رو دیدم
    می خواستم ببینم کلاس های شما در کرونا به چه صورت است ؟

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر
      کلاس ها به صورت آنلاین و ویدیویی هست. بعد از اینکه در دوره مد نظرتون شرکت کردید میتونید فایل های ویدیو دوره مدنظرتون دریافت و دانلود کنید.

      پاسخ
  12. سجاد
    سجاد گفته:

    سلام ، برای شرکت در دوره های آموزش طراحی بدون کد نویسی که شما برگزار میکنید باید کجا مراجعه کنیم .. دوره های حضوری هستند یا مجازی ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید به چه صورت باید اقدام کنیم

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر دوره ها به صورت غیر حضوری و کاملا انلاین هست. بعد از اینکه داخل دوره شرکت کردید لینک ها برای شما ارسال میشه و میتونید دوره را دانلود کنید. برای شرکت در دوره میتونید از لینک زیر دوره را تهیه کنید.

      https://academysabz.com/product/website-design-training/

      پاسخ
  13. سجاد
    سجاد گفته:

    سلام من دامنه و هاست از نت افراز خریداری کردم ولی برای اون مرحله که باید بری برای وردپرس نمیره باید ssl خریداری کنم؟
    ssl رایگان رو فعال کردم ولی نیومد

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر از طریق هاست ssl رایگان نصب می کنید و افزونه ssl واقعا ساده را در وردپرس فعال می کنید

      پاسخ
  14. AmirAsadi
    AmirAsadi گفته:

    سلام خسته نباشید من بلد آنچنانی نیستم اگه میشه بگین چطور میشه هاست خرید و چگونه نصب کرد و بعد اون چی کار باید کرد

    پاسخ
    • آکادمی سبز
      آکادمی سبز گفته:

      سلام وقتتون بخیر اگر نمیدونید که چطور سایت راه اندازی کنید پیشنهاد میکنیم داخل دوره طراحی سایت بدون کدنویسی شرکت کنید داخل اون دوره از 0 تا 100 شما را با راه اندازی سایت بدون کدنویسی شرکت کردیم و همه مواردی که نیاز دارید کاملا عملی به شما آموزش دادیم

      پاسخ
  15. بهنام عادل
    بهنام عادل گفته:

    سلام وقتتون بخیر،خیلی ممنونم از محتوای خوبتون ،همیشه سایت شما رو پیگیر هستیم که از مطالب عالیتون استفاده کنیم،سپاسگزارم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *